İLÇEMİZDE 32. AHİLİK GÜNÜ KUTLANDI

Ahilik, kelime olarak, Arapça “kardeşim” anlamına gelen “Ahî” kelimesinden gelmektedir. Bunun yanında, Ahî kelimesinin Türkçe kökenli “Akı” kelimesinden geldiğini savunanlar da vardır. Akı kelimesi “eli açık, cömert, yiğit” gibi anlamlara gelmektedir.

Bu yıl İlçemizde 32. Ahilik Günü kutlandı. Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet TURAL Başkan Kesmen’i makamında ziyaret etti. Başkan Tural Belediye Başkanı Sn. Osman KESMEN’e günün anlam ve önemini belirten hediye taktim etti.  Ahilik Gününe Kaymakam Sn. Yunus COŞKUN, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin GÖZGÜN, Gönen Belediye Başkanımız Sn. Osman KESMEN, Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet TURAL, Gönen Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem KUMKAYA, İl Genel Meclis Üyeleri Volkan KONAÇ, Hüseyin YALÇINKAYA, Esnaflarımız, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve Vatandaşlarımızın  katılımı ile kutlandı. Ahilik Günü Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayarak kapalı pazar yerinde devam etti. Şed kuşatma töreni gösterisi yapıldı. İlin kalfası Musa Kazım Gürfidan’a Belediye Başkanımız Sn. Osman KESMEN plaket verdi. İlçemizin Ahisi yılların usta Terzisi Hasan Ali YILMAZ’a kaftan giydirildi. Törenden sonra misafirlere yemek ikram edildi.