HABER ARŞİVİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ilçemizi ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde Belediye Başkanı Sayın Osman KESMEN ile birlikte Gül Bahçelerinde işçilerle birlikte gül toplayarak sorunları dinledi,  gül işçileriyle birlikte kahvaltı yaptı. Daha sonra Belediyemizi ziyaret  etti. Belediye Başkanı Sayın Osman KESMEN Genel Başkanı Güllerle karşıladı.

” GÜL ÜRETİCİSİ DESTEKLENMELİ”

Sayın Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından belediyenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta denilince 83 milyonun aklına gül geldiğini söyledi.
Isparta’nın sadece Türkiye için değil, dünya için de önemli bir merkez olduğunu aktaran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gül üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

“GÜL 7 LİRA 50 KURUŞ OLAMASI GEREKMEKTEDİR”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, gülün kilogram fiyatının bu yıl en az 7 lira 50 kuruş olması gerektiğine işaret ederek, “Isparta’nın aromatik bitkiler açısından bir merkeze dönüştürülmesi lazım.” dedi.
Sayın Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Üreticiler çalışıyor, emek harcıyor. Onlar da gül alım fiyatlarının şimdiye kadar açıklanmamasından şikayet ediyor. Çünkü onlar üreticiye iyi bir fiyat verilirse ‘İyi bir gelir elde ederiz.’ diyor. Hükümetten bekliyoruz, arzu ediyoruz, gülde taban fiyat belirlensin, dolayısıyla gül üreticisi şunun veya bunun eline düşmesin. Isparta gül yağı açısından hazine, dünyada sayılı kentlerden birisi hatta bir numaralı kent. Isparta’nın bu özelliğinin korunması lazım. En büyük arzumuz bu.”
İlçe merkezindeki esnafla da bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İsmail Hakkı Tonguç Müzesi’ni gezdikten sonra ilçemizden ayrıldı.