30 AĞUSTOS ÇOŞKU İÇİNDE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramında Belediyemiz Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenledi. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Sayın Osman KESMEN yaptı.

Başkan Kesmen”30 Ağustos Zaferi, Kahraman Milletimizin, Büyük Atatürk önderliğinde kadın, erkek, genç, yaşlı, her kesiminin canını dişine takarak kanıyla yazıp tarihe armağan ettiği eşsiz kahramanlık destanıdır. Bağımsızlık, egemenlik ve vatan sevgisi gibi kavramların yüceliğini simgeleyen 30 Ağustos; Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatılan Milletimizin kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket etmesi ve kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı sayesinde 30 Ağustos 1922’de büyük zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Daha sonra Türkü dinletisi, halk oyunları gösterisi ve havai fişek gösterisi yapıldı. İlçe içerisinde Fener alayı yapıldı. Fener Alayına halkımız ve öğrenciler katıldı. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anma adına sinevizyon gösterisi yapıldı.