29. GÖNEN MEZUNLARI BULUŞMA GÜNÜ DÜZENLENDİ

28-29-30 Haziran tarihlerinde Gönen Köy Enstitüsü Okulu Mezunlarının 29. Buluşma Günü etkinliği düzenlendi.  İyi Parti Isparta Milletvekili Sn. Aylin Cesur, İyi Parti Antalya Milletvekili Sn. Tuba Varol Çokal,  Vali Sn. Ömer Seymenoğlu, Kaymakam Sn. Yunus Coşkun, Belediye Başkanı Sn. Osman Kesmen, Prof Dr. Sn. Lütfi Çakmakçı, Burdur Belediye Başkanı Sn. Ali Orkun,  Güneykent Belediye Başkanı Sn. Metin Kutsal, Milli Eğitim Müdürü Sn. Mehmet Arslan, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Kıyas Kayaalp, Fen Lisesi Okul Müdürü Sn. Önder Kaya, Gönen Mezunları Derneği Başkanı Sn. Halil Şen, Siyasi Parti temsilcileri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen Gönen Köy Enstitüsü Mezunları, Kitap yazarları ve halkımızın yoğun katılımları ile etkinlik gerçekleşti. Üç gün süren etkinlikte Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Külliyesine, Kuyucak Köyünde bulunan Lavanta bahçelerine gezi düzenlendi. Etkinliğe gelen yazarlar imza günü düzenledi. İsmail Hakkı Tonguç caddesi üzerine resim sergileri kuruldu. Etkinliğin son gününde Gönen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bahçesinde program gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dernek Başkanı Sn. Halil Şen yaptı. Okulun İlk adı Gönen Köy Enstitüsü- Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi son olarak Fen Lisesi olan Okulun Müdürü Sn. Önder Kaya konuşma yaptı. Gönen Kaymakamı Sn. Yunus Coşkun konuşma yaptı.

Etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Sn. Osman Kesmen ” Başta Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allahtan rahmet diler minnetle anıyorum. Geleceğimizin mimarları tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

MERHUM CUMHURBAŞKANI MUSTAFA İSMET İNÖNÜ’NÜN KIZI İNTERNET İLE BAĞLANARAK KONUŞMA YAPTI

Merhum Cumhurbaşkanı Mustafa İsmet İnönü’nün kızı Sn. Özden Toker Programa internet üzerinden bağlanarak konuşma yaptı. Sn. Toker ” Sizlerin arasına canlı yayın aracılığı ile katılmaktan çok mutlu oldum. Buna vesile olan Belediye Başkanı Osman Kesmen’e çok teşekkür ediyorum. Başta Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Öğretmenlerimizi saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İnşallah bir daha ki etkinlikte aranızda olurum.” dedi.

Gönen Köy Enstitüsü mezunları öğrencileri kürsüye gelerek anılarını anlattı.

Atatürk’e benzeyen Gönen Köy Enstitüsü mezunu Sn. Nejdet Bardak Atatürk’ün oynadığı zeybek gösterini sergiledi.

Programdan sonra Gönen Fen Lisesi yemekhanesinde gelen misafirlere yemek ikram edildi.