ISPARTA HAVA DURUMU24°C Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Güncel

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILDI

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILDI

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı bugün açıldı. Eğitim öğretim yılının ilk gününde Süleyman Demirel İlköğretim Okulunda tören düzenlendi, törene Belediye Başkanı Sn. Ahmet DOĞAN katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Sn. Mehmet ARSALAN yaptı.

Yaptığı konuşmada Sn. ARSLAN”

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Hz. Ali

Bilindiği gibi Kur’an’ı Kerim’in ilk emri “Oku”dur. Evrensel, son ve en mükemmel din olarak gönderilen İslam’ın ilk emrinin, mesajının “oku” olması, okumanın dünya ve ahiret saadeti açısından ne denli önemli olduğu çok net şekilde ortaya koymaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (a.s) “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz (okuyup, araştırarak kendinizi ve çevrenizi geliştiriniz)”, buyurması okumanın hayat boyu devam etmesi gereken bir süreç olduğunu açık bir şekilde vurgulamaktadır. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyen Hz. Ali, aslında okumanın, öğrenmenin ve öğretmenin ne denli değerli ve önemli olduğunu gözler önüne sermektedir.

Kitap okumak önemli, hem de çok önemli! Kendimize ve çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmeliyiz. Daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı kitapla tanıştırmalıyız. En iyi arkadaşın kitaplar olduğunu çocuklarımıza anlatmalıyız…

Yukarıda yazmış olduğum cümleleri çok daha fazla uzatmak mümkün. Pekâlâ, kitap okumak niçin bu kadar önemli, hiç düşündünüz mü? Hani bazen böyle sorularla karşılaşırız, ama hadi canım sen de deyip geçeriz. Belki ilgisizlikten belki de “ne gerek var” deyişimizden böyle davranırız. Ama bu sefer böyle yapmayalım. Çünkü kitap okumak, kitap okumayı sevmek, kitapla arkadaş olabilmek sandığınızdan çok daha fazla önemli günümüzde. Bana göre kitap okumak; fırtınalı, dalgaların metrelerce yüksekliğe ulaştığı bir denizde sığınılacak sakin ve güvenli bir limandır.” dedi.

Bir alt sınıfa gelen çocuklara üst sınıf öğrencileri hoşgeldin diyerek çiçek taktim ettiler. Törenden sonra Belediye Başkanı Sn. Ahmet DOĞAN öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.