ISPARTA HAVA DURUMU17°C Parçalı Bulutlu

Başkanın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yılı Mesajı

Başkanın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yılı Mesajı

İstiklal Marşı, Türk milletinin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesidir. Mehmet Akif de İstiklal Marşı dizelerinde bunu en güçlü bir şekilde ifade etmiştir. Yazdığı milli marşı parayla satmayı kendine bir ihanet kabul eden Mehmet Akif, bugün bizler için de millete hizmetin en güzel örneğidir. Milli marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir vesika niteliğindedir. İstiklal Marşı´mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. yıl dönümünü kutluyor Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Ahmet DOĞAN – Belediye Başkanı